Bestuur

Voorzitter Maarten Metz (1968) is de creatieveling in het bestuur. Samen met Gunter Gruben en Bart van der Mark drijft hij Ontwerpbureau Lood. Hij is creatief tot op het bot: het is zijn grote passie om mooie dingen te maken. Begon zijn carrière met het beschrijven en vormgeven van wandelroutes met de uitgave ‘Geestverruimende Wandelingen’ Den Oever – Zurich en Enkhuizen – Lelystad. Zijn jongensdroom –kantoor houden op een station– is met ingang van februari 2004 gerealiseerd. Bezoekers van Ontwerpbureau Lood kunnen zich sindsdien melden op station Delden, tegenwoordig ook residentie van de Stichting Bijzondere Bijzaken.
Secretaris Lourens Vellinga (1965) is de regelneef in het bestuur. Hij zwerft en wandelt graag en dat laat zich goed met een andere liefhebberij combineren: (reizen met) het openbaar vervoer. Werkte voorheen als consultant in het bank- en verzekeringswezen. Startte in 1998 zijn eigen bedrijf Tabel24 (genoemd naar de bijna gelijknamige tabel uit het spoorboekje). In zijn beroepspraktijk staat veranderen centraal: hij werkt als interimmanager, projectmanager en trainer. Hij bewandelt graag verse en ongebaande paden en organiseert liefst elke dag wat anders.
Penningmeester Dick Beltman (1967) is het brein in het bestuur als het gaat om bedrijfseconomische en juridische zaken. In het dagelijks leven is hij manager bij PlusTalent en helpt organisaties met een tekort aan managementkracht aan passende interimmers. Zijn droom – voorzitter worden van de Deventer voetbalclub Go Ahead Eagles – laat nog wel even op zich wachten. Tot die tijd houdt hij zich in het bestuur graag bezig met het realiseren van dromen van anderen.