Bijzondere Bijzaak 1: Scania bussen in Nederland in de jaren vijftig en zestig
Bijzondere Bijzaak 8: Olieslaan in windmolens
Bijzondere Bijzaak 13: Route Impériale No 2


Scania bussen in Nederland in de jaren vijftig en zestig

Jan Bolt werkte jarenlang aan een boek over Scania bussen van de series 3100 t/m 3500, die in de jaren vijftig en zestig in Nederland rondreden. Inmiddels is zijn werk voltooid en wordt er gewerkt aan de uitgave van het boek: Scania bussen in Nederland in de jaren vijftig en zestig. Dit boek geeft een uitgebreid overzicht van alle modellen, die in deze periode rondreden. De verhalen en beschrijvingen in het boek geven een goed tijdsbeeld van de wederopbouwjaren.

Bekijk de eerste 12 pagina's van dit boek
(Pdf, 4,3 Mb).
Bestellen
96 pagina's - Full Colour - 22 x 22 cm - Hardcover
U kunt dit boek (€ 19,95) bestellen bij Uitgeverij Aprilis.
Over de auteur
Jan Kornelis Bolt (Groningen, 1946) studeerde theologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en was achtereenvolgens dominee (NH) in de Friese dorpen Britsum, Arum en Drachten. In 2004 werd hij dominee in het eveneens Friese Hemelum.
Al sinds zijn jeugd in de Groningse wijk Helpman legt Jan Bolt een grote belangstelling aan de dag voor het openbaar bus- en treinvervoer. Die belangstelling zal zich manifesteren in zijn inspanningen voor de Vereniging ROVER en de Autobus Documentatie Vereniging. Jan Bolt is regelmatig als excursiebegeleider verbonden aan de Stichting Âlde Fryske Tsjerken. In 1959 maakt Jan Bolt een rit met een Scania bus uit de serie 3200 van Groningen naar Joure. Die ervaring legt de eerste kiem voor een manuscript dat Jan Bolt over de Scania bussen van de series 3100 t/m 3500 schreef.